2019. augusztus 21-23 között lezajlott az UDSE életének első edzőtábora, melynek helyszíne Balatonboglár volt. Szuper körülmények között, a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) felújított, füves focipályáján zajlottak az edzések. A csapatok vonattal utaztak le Boglárra, ahol első nap egy délutáni edzéssel kezdtek, majd egy esti séta következett a központban.

A második nap délelőtt mindkét korosztályunk (U13, U12) edzőmérkőzést játszott a BFC Siófok korosztályos csapataival. Remekül játszottak a csapatok, sok hasznos dolgot tanultak a srácok a mérkőzésekből. Nagyon elfáradtak a játékosok, hiszen nagy hőségben kellett játszaniuk délelőtt, ezért délután a csendes pihenő után a kisebbeknek strandfoci és strandolás volt a program, a nagyobbaknak pedig egy átmozgató edzés és utána strandolás szintén. Volt egy szülinaposunk is, Májer Boti az U13-as csapatunk egyik tagja augusztus 22-én töltötte be a 12. életévét, ezért szülei lejöttek és meglepték pár finom tortával, melyből a csapat többi tagjának is jutott. Este közös meccsnézés volt a program, melyhez meglepetés palacsinták is érkeztek a gyerekeknek.

23-án délelőtt volt még egy edzés, majd ebéd és hazautazás következett vonattal. Különleges edzés volt, hiszen a végén kis csapatok egymással mérkőztek, azonban volt egy az edzőkből/vezetőkből álló csapat is, így a fiúknak velük is meg kellett küzdeniük. Erre a napra is jutott egy szülinapos, ugyanis Theonak aznap volt az 59. születésnapja, így ebédnél közösen felköszöntötték őt a stábtagok és a játékosok is.

Szuper pár nap volt, jól összekovácsolódtak a csapatok és közben természetesen jó hangulatú edzéseken is részt vettek.