Oldal kiválasztása

„Unser Weg” stratégia

Küldetés

Küldetésünk, hogy sikeres játékosokat, sokoldalú, sportot kedvelő, értékes felnőtteket neveljünk gyerekeinkből. Mindez csak a szülőkkel való szoros együttműködés, és az iskolai tanulmányok fontosságának szem előtt tartása mellett működhet. A német labdarúgó utánpótlásnevelés alapvető tézise, hogy a sport, a család és az iskolai tanulmányok egyensúlya vezethet ahhoz, hogy a csapatban való gondolkodás, a hatékony időbeosztás és a szociális érzékenység jellemezzen minden utánpótlás-futballban nevelkedő gyermeket, mire eléri a felnőttkort. Szeretnénk ezért hangsúlyozni, azt nem ígérhetjük, hogy minden nálunk játszó ifjú tehetségből nemzetközi szintű játékos lesz, de azt igen, hogy mindent megteszünk, hogy egészséges, kiegyensúlyozott, a mindennapi életben érvényesülni tudó fiatalokat neveljünk.

Célok

A foci élvezete a suliban és az egyesületben.

Egészségmegőrzés, a mozgás öröme.

Egyéni képességek fejlesztése, elősegítése.

R

Módszerek

A legjobbakkal versenyezni, ezáltal a legtöbbet fejlődni.

A minőség számít, nem a mennyiség.

KISS: keep it smart and simple.

c

A játék koncepciója

A labdát akarjuk birtokolni: védekezésben a labda mielőbbi  megszerzése, támadásban az összjáték a legfontosabb.

Mindig aktívan játsszunk: a kezdeményezés mind támadásban, mind védekezésben legyen elsődleges, az egyéni játéktudás ebbe épüljön bele.

Megtaláljuk a legjobb megoldást: változatos technikai és fejlett taktikai készséggel a bonyolult játékhelyzeteket is megoldjuk.

Képesek vagyunk különböző játékrendszerekben játszani: a játékosok technikai és taktikai képességeit csapatként használva képesek vagyunk megfelelően reagálni a különböző helyzetekre.

Keressük és megnyerjük az egy-egy elleni párharcokat: az egy-egy elleni szituációk a csapatteljesítmény alapját adják a magabiztos versenyzéshez és az okos, taktikus győzelemhez.

Improvizáció helyett felkészülünk: játékszituációk előzetes feltérképezése, gyors felfogása és rugalmas megoldása az alapja sikereinknek.

Kölcsönösen “eddzük” egymást: mindig a csapat sikere lebeg a szemünk előtt,segítjük és motiváljuk játékostársainkat.